Overzicht

VIER INTIEM Herk-de-Stad 31/12/2014
Programma
Ghent Folk Violin Project20:00
Parasol21:45
Elanor23:30
Duo Thézé - Vandenabeele01:15
Jam03:00
Toegang: €25
Student: €20
Voorverkoop: €23
Lid voorverkoop: €18
Reservatie verplicht
Reservatiewww.vierintiem.be
Vier de jaarovergang naar 2015 feestelijk op de zesde editie van Vier Intiem. Groepen: GFVP, Parasol, ELANOR en duo Thézé-Vandenabeele
http://www.vierintiem.be
Locatie Folk organisatie
De Markthallen
Folk in Limburg
Markt 2
3540 Herk-de-Stad
http://www.folkinlimburg.be
De groepen
Ghent Folk Violin Project
Websitehttps://www.facebook.com/GhentFolkViolinProject?fref=ts
BeschrijvingWouter Vandenabeele startte in 2012 met het Ghent Folk Violin Project. Hoe dat zou evolueren wisten Wouter en zijn drie fantastische jonge violisten toen nog niet. Die violisten zijn Lotte, met haar zuivere klassieke toon, Naomi met haar folkswing en de jazzy Anouk, en natuurlijk Wouter zelf, met alle mogelijke etiketten. Dit strijkkwartet wordt ondersteund door stevig gitaarspel, en op oudejaarsavond 2014 komt dat van Ward Dhoore. Samen omvatten al deze snarenspelers de mooie stem van gastzangeres Elly Aerden.
GFVP brengt zij een dansbare mix van folk, klassiek, wereldmuziek en jazz. Hun muziek vertrekt vanuit de Europese traditie en ondergaat invloeden van diverse stijlen, van John Zorn en Philip Glass over Afrikaanse muziek tot Bach...
Zij spelen als Nieuw Talent met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

http://www.gfvp.be/
Parasol
Websitehttp://www.parasolgodongrimault.fr
BeschrijvingDe muziek van Parasol gaat niet enkel door je oren en je buik, gans je lichaam komt in beweging door dit geluid dat al een tiental jaren de folkdansvloeren boeit en boent. De composities die Gerard Godon uit zijn accordeon pompt zweven tussen romantiek en swing, tussen sensualiteit en groove. Oorspronkelijk verrijkte Eric Thézé dit repertoire met zijn swingende basklarinet. Later vulde Catherine Grimault zijn plaats met haar helder vioolspel in subtiele arrangementen.
Gerard Godon heeft niet alleen de folkmuziek van de 21ste eeuw al stevig beïnvloed, ook zijn mazurkastijl en zijn schottisch impaire , ontworpen vanuit zijn meesterschap in de traditie, zijn niet weg te denken uit de het moderne folkbal. Parasol zorgt op 31 december voor een feestelijke en kleurrijke oudejaarsavond.
Elanor
Websitehttp://www.elanormusic.be/
BeschrijvingDe folkgroep Elanor is ontstaan in het volksmuziekdorp Gooik, waar ook de wonderlijke bacteriën hangen, die zorgen voor de gisting van de Geuze. Accordeonist Bert Leemans (EmBRUN, Les Boîtes…) en doedelzakspeler Bart Praet, proefden geregeld het heerlijke brouwsel en haalden dan hun instrumenten boven. Bart schudde de ene melodie na de andere uit zijn instrumenten; Bert ving de melodieën gretig op en bewaarde ze stiekem tussen de lamellen van zijn accordeon. Later kwam draailierspeler Thomas Hoste (van o.a. Cecilia) erbij, en als trio werden ze gespot in obscure folkclubs als ’t Smiske in Asse en ’t Ey in Belsele. De kiem van Elanor was ontsproten! In Kuni Quintens (Purkwapa) vonden ze een geschikte DADGAD-gitarist , en na veel zoeken kwam bassist Jelle Van Cleemputte, (o.a. Les Bandits de Belleville) Elanor vervolledigen.
Elanor heeft op minder dan twee jaar tijd een sterke live-reputatie opgebouwd; dat bewijzen ze met een prima mini-cd zonder titel.
Duo Thézé - VandenabeeleWouter Vandenabeele: Viool
Eric Thézé: Bandoneon
BeschrijvingDeze twee muzikale grootmeesters hebben elkaar zeker niet bij toeval ontmoet in het folkmilieu. Ze zijn beiden met vele muziekjes actief in diverse continenten. Zelden lukt het om hen samen op het podium te krijgen, maar op oudejaarsavond zijn ze wel in Herk. Het verfijnde samenspel van viool en bandoneon zal u regelrecht midscheeps raken, en dan verzwijgen we nog de piano. Eric en Wouter delen een meer dan lichte voorliefde voor asymmetrische dansen, ongelooflijk meeslepende mazurka’s en onverwachte danssensaties. Dit is het betere werk, de ideale inzet voor 2015.
Jam
Websitehttp://www.boombal.be/tunes
BeschrijvingDit is geen echte groep, maar een verzameling van losse muzikanten die in groep bekende nummertjes spelen om op te dansen.