Overzicht

Boombal intiem Gent 22/09/2018
Programma
Arduinna20:00
Ciac Boum21:00
Gotzya23:30
Jeroen Laureyssens00:30
Toegang: €12
http://www.boombal.be/agenda/
Locatie Folk organisatie
Sint-Lievenscollege
Boombal
Volmolenstraat
9000 Gent
http://www.boombal.be
info@boombal.be
De groepen
Arduinna
Ciac Boum
Websitehttps://www.facebook.com/pages/Ciac-Boum
Beschrijving"Bal Trad médine Poitou"

Voor een bal waar de vonken van afspringen moet je bij Ciac Boum zijn. Christian Pacher is opgegroeid met de muziek en de dansen van Poitou, terwijl zijn teamgenoten Julien Padovani en Robert Thebaut uit de geïmproviseerde muziek en de reggae kwamen. Met zijn drieën goochelen ze met avant-deux, walsen, pas d’été, maraîchines,... En hoewel ze de eigenheid van de dansen ten volle respecteren, houden ze hen bijvonder fris. Sinds hun ontstaan in 2009 heeft Ciac Boum zich een solide balreputatie bij elkaar gespeeld.
Gotzya
Websitehttps://www.facebook.com/gotzyafolk/
BeschrijvingEen altviool en een accordeon ontmoetten elkaar al verschillende keren op jams, in gelegenheidsgroepen, … Het moest er dus wel van komen dat ze ooit als vast duo zouden beginnen. Wat begon met de vraag voor een last minute optreden, groeide uit tot een groep met een gevarieerd repertoire. Ze spelen gekende en minder gekende baldansen, zoals scottish, wals en jig, maar ze schuwen zeker niet polska, plinn of misirlou.

De diatonische accordeon laat zich bespelen door Jeroen Laureyssens, terwijl de altviool door Anneleen Brabants in bedwang wordt gehouden (of niet).
Jeroen Laureyssens
Jeroen Laureyssens: Diatonisch accordeon
Websitehttps://soundcloud.com/jeroen-laureyssens
BeschrijvingDiatonische accordeon met effecten