Overzicht

Boombalfestival Lovendegem 25/08/2018
Programma
Oranetto a c’Ukù15:00
Cam&Léon15:30
Leana & Hartwin16:30
Ba.fnu17:30
Parasol18:00
Lo bal de Lop19:00
Airboxes20:00
Hot Griselda21:00
Le Valentin Barray Trio21:00
Tribal Jâze22:30
Bargainatt23:30
Beat Bouet Trio01:00
Re-Fût de Chêne02:00
http://www.boombalfestival.be
Locatie Folk organisatie
Boterhoek
Boombal
Boterhoek 8
9920 Lovendegem
http://www.boombal.be
info@boombal.be
De groepen
Oranetto a c’Ukù
Cam&Léon
Leana & Hartwin
Ba.fnuMikuláš Bryan: Cittern, kobza, stem
Šimon Vojtík: Percussie, keyboard, elektronica, stem
Daniel Kahuda: Draailier, stem
Websitehttps://www.facebook.com/bafnu
BeschrijvingBa.fnu begon in 2009 als eerst Tsjechische bal folk groep die de traditionele dansritmes combineerde met samples, loops en andere moderne invloeden. Momenteel spelen ze heel verschillende folkbal dansen, zoals scottishen, mazurka's, tovercirkels, bourrées, Bretoense dansen en veel meer. In 2014 voegde ba.fnu enkele traditionele en halfvergeten instrumenten toe aan hun initiële setup en namen ze hun eerste CD op. In 2015 begon de band samen te werken met een beroemde Bretoense zanger Yann-Fañch Kemener wat hen een nieuwe CD opleverde in 2016.

Ba.fnu speelde ook al op Boombalfestival, Gennetines, Andanças, Damada en veel meer.

Ba.fnu treed op met een variabele bezetting: trio met cittern, draailier, percussie en samples als de essentie van hun geluid, en gasten brengen meer smaak met viool, fluiten, harp, kantele en extra zang.

ba.fnu staat voor bal folk nuevo, de nieuwe benadering van bal folk. Als muzikanten werden ze geïnspireerd door de revoluties van tango nuevo en electroswing: ze brengen beats, samples en elektronica naar de traditionele dansmuziek. Als dansers introduceren ze principes en aspecten van andere sociale dansen en hedendaagse dans om een ??frisse, levendige vorm te creëren die toegankelijk is voor het hedendaagse publiek. Op beide niveaus willen ze een brug slaan tussen traditie en moderniteit, met een diep respect voor het traditionele materiaal.

Mikuláš Bryan: cittern, kobza, stem. / Daniel Kahuda: draailier, stem. / Šimon Vojtík: percussie, keyboard, elektronica, stem.bal folk nuevo. tramiditional dance music. fest-noz and balk folk tunes, rythms & compositions with a czech twist.
Parasol
Websitehttp://www.parasolgodongrimault.fr
BeschrijvingDe muziek van Parasol gaat niet enkel door je oren en je buik, gans je lichaam komt in beweging door dit geluid dat al een tiental jaren de folkdansvloeren boeit en boent. De composities die Gerard Godon uit zijn accordeon pompt zweven tussen romantiek en swing, tussen sensualiteit en groove. Oorspronkelijk verrijkte Eric Thézé dit repertoire met zijn swingende basklarinet. Later vulde Catherine Grimault zijn plaats met haar helder vioolspel in subtiele arrangementen.
Gerard Godon heeft niet alleen de folkmuziek van de 21ste eeuw al stevig beïnvloed, ook zijn mazurkastijl en zijn schottisch impaire , ontworpen vanuit zijn meesterschap in de traditie, zijn niet weg te denken uit de het moderne folkbal. Parasol zorgt op 31 december voor een feestelijke en kleurrijke oudejaarsavond.
Lo bal de Lop
Airboxes
Websitehttps://www.facebook.com/Airboxes-275032312899479/
BeschrijvingAirboxes is het gloednieuwe project van accordeonisten Guus Herremans (Les Bottines Artistiques, La Lanterne, Bazz, Aelia) en Bert Leemans (EmBRUN, Elanor, Variomatic). In een unieke combinatie van chromatische en diatonische accordeon brengen ze enkel eigen nummers. Bert en Guus komen uit 2 verschillende generaties maar kennen elkaar al 15 jaar, dus een duo moest er ooit van komen. Ze bundelen hun muzikaal talent en twee instrumenten om een frisse mix van beide speelstijlen te bekomen. Ze trekken én duwen een spetterend bal verder op gang, ongetwijfeld!
Hot Griselda
Websitehttp://www.hotgriselda.eu/
Le Valentin Barray Trio
Tribal Jâze
Websitehttp://www.myspace.com/tribaljaz
Bargainatt
Websitehttp://bargainatt.wemixit.fr/
Beat Bouet Trio
Websitehttp://beatbouettrio.wix.com/beatbouettrio
BeschrijvingFolkbal / Fest noz (Frankrijk) - Zaterdag 22u - TENT1
Muzikanten :
Faya Gur (zang)
T Burt / Tristant L’Berton (beat box)
Vanao / Ivan R (diatonische accordeon)
Re-Fût de Chêne