Overzicht

Abdijboombal Gent 02/03/2019
Programma
Katla19:30
Les Bottines Artistiques20:30
Loogaroo22:15
http://www.boombal.be/agenda/
Locatie Folk organisatie
Sint-Pietersabdij
Boombal ism Lang Leve De Muziek!
Sint-Pietersplein
9000 Gent
De groepen
Katla
Websitehttps://www.facebook.com/Katla
BeschrijvingKatla is de schuilnaam van de broers Andreas en Jeroen Werbrouck die als straatmuzikanten in het historisch Brugge de folkmicrobe te pakken kregen. Met accordeon, sopraan- en altsax spelen ze zelfgebrouwde tunes aangevuld met traditionals. Katla haalt zijn muzikale inspiratie uit de Balkan, klezmer, Ierse folk en jazzmuziek en maakt er een vurige, soms intieme, maar altijd verrassende mengelmoes van.
Les Bottines Artistiques
Websitehttp://www.facebook.com/GPLBA
BeschrijvingLes Bottines Artistiques is een duo bestaande uit Pavel Souvandjiev (viool) en Guus Herremans (Chromatisch bisonore accordeon). Beide hebben ze een klassieke scholing achter de rug, Pavel aan het Lemmens (Leuven) en Guus aan het Heilig Graf (Turnhout). Ze spelen deze avond een spetterend bal voor u! Ook zorgen zij deze avond voor een verrassing!
Loogaroo
Websitehttp://vi.be/loogaroo
BeschrijvingLoogaroo is het nieuw project van twee ervaren folkmuzikanten. Accordeonist Pablo Golder kennen we ondermeer van I Fratelli Tarzanelli of Ekko en zorgt voor krachtige en verrassende melodieën. Gitarist Florian de Schepper (duo De Schepper-Sanczuk, Broes) staat in voor de groovende, pompende ritmes. Loogaroo – niet te verwarren met het Frans voor weerwolf, loup-garou – is een mythisch wezen uit de Caraïben dat zich tot een lichtbal omtovert die de nacht verdrijft. Ook Loogaroo zal het licht doen schijnen over een mooie serie aan folkdansen.