Overzicht

Folkbal Herent 19/01/2019
Programma
Het Brabants Volksorkest20:30
Toegang: €12
Student: €6
Reservatie verplicht
Reservatiewww.gcdewildeman.be
Het Brabants Volksorkest 40 jaar

Zaterdag 19 januari 2019 GC De Wildeman Herent 20u30
Schoolstraat 15 Herent
Akoestisch concert van Het Brabants Volksorkest met gasten
(o.a. Hubert Boone en muzikanten van het eerste uur) aansluitend
Akoestisch bal met
Jan Smed, Arjaun, Klakkebusse, groep Louis Spagna, De Garre,
en vele andere bevriende muzikanten
http://www.brabants-volksorkest.be
Locatie Folk organisatie
GC De Wildeman
Brabants Volksorkest
Schoolstraat 15
3020 Herent
http://www.brabants-volksorkest.be
info@brabants-volksorkest.be
Het Brabants Volksorkest: bijna 40 jaar een hart voor de volksmuziek uit eigen streek (en uit den vreemde), of noem je het liever 'folk'? Waarom zelfs niet 'wereldmuziek'? Ook de Brabantse muziek hoort daarbij! Traditioneel, ja! Maar met 'wortels'!

En gekoesterd als een schat! Maar daarom niet vies van de nieuwe strekkingen, integendeel: appreciatie voor de nieuwe wegen van de jongere generaties folkorkestenâ?¦
De groepen
Het Brabants Volksorkest
Websitehttp://www.brabants-volksorkest.be
BeschrijvingDe traditionele muziek is de levensdrug voor de muzikanten van het Brabants Volksorkest. Het Brabants Volksorkest, dat thans uit 6 muzikanten bestaat, is trouwens één van de vaandeldragers van de traditionele Brabantse folk.

De interpretatie en uitvoeringstechniek van dit orkest sluiten immers zeer nauw aan bij de speelstijl van de vroegere Brabantse, Vlaamse én Waalse speelmanorkesten. De zes enthousiaste muzikanten zijn destijds gerekruteerd uit allerlei muziekmilieus, maar allen folk-minded.

Op violen, fluiten, klarinet, sax, vlier, diatonisch accordeon, hakkebord, kleppers en klein slagwerk brengen de muzikanten traditionele dans- en serenademuziek. Occasioneel wordt er ook wel eens een lied gezongen of wordt er beroep gedaan op een gastmuzikant-doedelzakspeler of andere.

De muzikanten spelen streekgebonden polka’s, mazurka’s, walsen, schottischen, redova’s, contradansen e.a., maar ook dansen als jigs, bourrées, andro’s e.a.