Overzicht

Folkbal in Dromenland Wijgmaal 09/03/2019
Programma
Initiatie19:00
Duo Le Tron - Claeys20:00
Snaarmaarwaar22:30
Toegang: €15
Student: €13
Voorverkoop: €13
Lid voorverkoop: €11
Reservatiehttps://stanstil.be
Met dit bal hopen we jullie te laten wegdromen in onze wondere wereld met hemelse muziek en jullie op wolkjes te laten dansen…

Droomoutfits worden steeds sterk geappreciëerd!
https://www.facebook.com/events/1153572741467481/
Locatie Folk organisatie
Stanistil
Privaatweg 7
3018 Wijgmaal
https://www.stanistil.be
info@stanistil.be
Stanistil, het nieuwe folkinitiatief in Leuven, staat voor het organiseren van bruisende folkbals! Elk bal heeft een thema en we nodigen je uit om hier op in te spelen.
De groepen
Duo Le Tron - Claeys
Wim Claeys: Diatonische accordeon
Bruno Le Tron: Diatonisch accordeon
Websitehttp://www.wimclaeys.be
BeschrijvingBruno Le Tron en Wim Claeys hebben samen al wat jaartjes op de trekzakteller. Alles begon ergens in de jaren ’90: Bruno was de leraar, Wim de leerling. Later vormde Wim dan een duo met een andere leerling van Bruno, Didier Laloy. die had op zijn beurt ook een duo met Bruno. De 2 duo’s werden samengevoegd tot een trio, er kwam een percussionist bij en TREF was geboren. sindsdien zijn deze 2 diatonisch acrobaten vaak samen te zien en te horen op podia in heel Europa, vaak met TREF of als duo.
Snaarmaarwaar
Websitehttp://www.snaarmaarwaar.be/
BeschrijvingReeds 5 jaar timmeren de mannen van Snaarmaarwaar aan de weg. Met hun mix van eigen nummers en traditionele tunes spreken ze een erg breed publiek aan, van de folkies pur sang tot de liefhebbers van het stevigere werk. Stilaan krijgt de band ook weerklank uit de buitenlanden. Zo speelden ze afgelopen tijd op Nanjing Jazz and World Festival (China), Festival des Luthiers et Maîtres Sonneurs (F), Rudolstadt (D), Kaustinen Folkfestival (Fin), Kinnersley Festival (GB), Mandopolis (F), Viljandi Folkfestival (Est), Sunrise Celebration (GB),… Ook na de uitstekende ontvangst van hun debuutcd “Snaarmaarwaar” (2009) zijn ze blijven schaven aan hun unieke snarensound. Waar mandola en mandoline onstuimig over elkaar buitelen, houdt de gitaar het zootje moeiteloos in het gareel met strakke ritmes en diepdonkere grooves. Intussen is er hun tweede worp, “Phosphor Bronze” (2011). Nog steeds serveren deze heren een portie onversneden folk, recht in het gezicht, subtiel én spannend. Nog steeds zijn goeie melodieën de leidraad en fundament van hun groepsklank. Warm en sprankelend als Phosphor Bronze, het metaal waarvan de beste snaren gefabriceerd worden.