Overzicht

M'Eire Morough Folkfestival Dendermonde 28/07/2019
Programma
Sons Of Sirius13:00
Roots14:45
Assassenachs16:30
Shantalla18:30
Toegang: Gratis
Reservatiewww.folkdendermonde.be
Derde en laatste dag van het M'Eire Morough Folkfestival in Dendermonde.
http://www.folkdendermonde.be
Locatie
Kalendijkpark Dendermonde
Leopold-II-laan 18
9200 Dendermonde
http://www.folkdendermonde.be
De groepen
Sons Of Sirius
Websitehttps://www.facebook.com/SonsOSirius/
BeschrijvingSons of Sirius, een folkband uit het Dendermondse: met één been in de Vlaamse klei, met het andere been over het kanaal. Uit deze spreidstand vloeit hun Keltisch geïnspireerde muziek voort: zowel traditionals als zelfgeschreven nummers passeren de revue, soms een luisternummer, dan weer een dansbaar deuntje. Kortom: het traditionele dorpsfeest in bandvorm.

Tinwhistle, viool, zangstemmen, gitaar en bodhran voeren de toon. Deze (vier)koppige band staat te springen om voor u te spelen.
Roots
Websitehttp://www.roots-music.be/
BeschrijvingDe essentie van Roots: Muzikale verhalen, waarmee deze (pop)folkband, met roots in het Dendermondse, mensen opnieuw wil verwonderen, inspireren en vooral gelukkig maken!

De band speelde voor het eerst onder de naam “Roots” op het M’eire Morough folkfestival in 2010. In maart 2011 namen zij hun demo-cd, “Back to Barley”, op. Sinds maart 2014 stelt Roots haar eerste album, “Point Blue” , aan het publiek voor. Het album werd opgenomen en geproduced door Erwin Libbrecht (Kadril) onder het Wild Boar Music – label.

De “wortels” zocht Roots in Ierse en Keltische sferen. Deze energieke bende van 8 muzikanten heeft echter heel verschillende muzikale achtergronden (folk, jazz, klassiek…). Het is wellicht die symbiose van invloeden die het geluid van de groep uniek maakt. Met een vrij uitgebreid instrumentarium (gitaar, bas, drum, mandoline, viool, accordeon, fluit, stem, …), maakt de groep (folk)muziek toegankelijk voor een breed publiek. Traditionals en eigen nummers, opzwepend instrumentaal of harmonieus vocaal, u krijgt het allemaal. Stil blijven zitten wordt sowieso moeilijk…
Assassenachs
Shantalla