Overzicht

2e Folk festival Leuven - ComSiBal Wijgmaal 19/04/2020
Programma
Workshop koppeldansen Carl Bosch10:30
Kv Express13:00
Duo Besson - Rio15:30
Duo Montanaro Cavez18:00
Toegang: €25
Student: €21
Voorverkoop: €21
Lid voorverkoop: €18
Reservatiehttps://comsibal.be/nl/events/festival_2020
http://www.comsibal.be
Locatie Folk organisatie
Rudolf Steinerschool Wijgmaal
ComSiBal
Privaatweg 7
3018 Wijgmaal
https://carlbosch.wixsite.com/comsibal
De groepen
Workshop koppeldansen Carl BoschCarl Bosch
Websitehttp://dansmetmij.be
BeschrijvingDansen is het vuur van mijn leven, ik heb mijn eerste danservaring opgedaan in de traditionele volksdans, toen werd ik net 18. Zo ben ik ook een paar jaren dansbegeleider bij een kindergroep volkdans uit Leuven geweest. Met de tijd ben ik meer en meer folkbals of Boombals gaan doen en nu is Folk een ware passie geworden. Toen ik toevallig met ContactImpro in aanraking kwam gebeurde het, nu kan ik altijd en overal vrij zijn en dansen, het is een stuk van mij geworden!
Ik zie dansles geven als een middel om deze passie met anderen (misschien ook met jou?) te delen!
Kv Express
Websitehttps://www.facebook.com/pages/KV-Express/
BeschrijvingKV Express is op korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde aan het balfirmament. Spilfiguur Sophie Cavez is accordeoniste bij Urban Trad, Dazibao en in duo met Baltazar Montanaro. Groepen waarmee ze concerteert maar geen bal speelt, ze houdt er uiteraard ook van het publiek te zien bewegen en plezier maken op haar muziek. De nummers van KVExpress zijn allen van de hand van Sophie zelf en klinken dankzij de inbreng van percussionist Frédéric Malempre (Didier Laloy, Tref) en bassist Cédric Waterschoot (Chroma, Ialma) bijzonder krachtig en hedendaags. Met hun nieuwe cd in de achterzak beloven de drie ons -D-Sensation-.
Duo Besson - Rio
Websitehttps://www.facebook.com/DuoBessonRio/
BeschrijvingLe duo Besson Rio présente une musique acoustique à danser, pleine d'influences traditionnelles et folk, brillante par la virtuosité de la flûte traversière et rythmée par la cadence de l'accordéon.
De Perpignan à la Bretagne, la grande traversée!
Duo Montanaro CavezSophie Cavez: Diatonische accordeon, basgitaar
Baltazar Montanaro: Viool
Websitehttp://www.duomontanarocavez.sitew.com/
BeschrijvingEen Castagnari drierijer met 18 bassen in notelaar, gestemd in sol do en met semi-swingakkoorden voor de ene. Muzikale invloeden van zijn beroemde vader, grafische invloeden van zijn moeder, de ziel van een striptekenaar en een dichter voor de andere. Schud deze bestaansredenen goed en laat even rusten. Er is niet veel tijd nodig voor de diatonische accordeon van Sophie Cavez (Urban Trad, K- Express) en de viool van Baltazar (CieMontanaro, I Fratelli Tarzanelli, Zef) om in een zeer ontspannen sfeer en met een ongelooflijke naturel de mooiste muziekjes voort te brengen. Het duo neemt je mee op een muzikale reis, vertrekkend uit het noorden en verweven met klanken uit het oosten. De muzikanten brengen muziek vol emotie, soms geïmproviseerd, maar bovenal zacht, teder en vrij. Het is een waar genot om deze twee topmuzikanten samen te horen, maar ook te zien spelen.