Overzicht

Driekoningenbal Gooik 11/01/2020
Programma
Tandem20:00
Elanor22:00
Toegang: €8
Kom dansen en klinken op het nieuwe jaar in Gooik! Op zaterdag 11 januari om 20 uur barst het driekoningenbal los in de zaal Familia op energieke live folkmuziek van het jonge folkduo Tandem en pittige kwintet Elanor. Beleef een spetterende start van 2020 en feest mee tot in de vroege uurtjes. Als dat geen goed voornemen is?!
https://muziekmozaiek.be/folk/projecten/driekoningenbal/
Locatie Folk organisatie
Zaal Familia
Muziekmozaïek vzw
Bronneweg 2 Wijngaardstraat 5
1755 Gooik 1755 Gooik
http://www.muziekmozaiek.be
02 532 28 38
info@muzmoz.be
Muziekmozaïek is het steun- en aanspreekpunt voor iedereen die in Vlaanderen en Brussel met folk en/of jazz bezig en begaan is. Ben je als muzikant, organisator of gewoon als liefhebber actief binnen een van deze muziekgenres? Dan zijn wij er ook voor jou!
De groepen
Tandem
Elisabeth Fraeyman: Viool
Hendrik Wijnant: gitaar
Websitehttps://www.facebook.com/Tandemfolkduo
BeschrijvingSpring op de fiets van dit jonge folkduo en reis mee van de Vlaamse traditionele folk naar Ierse Jigs, Scandinavische polska’s, van de swingende balkan tot helemaal bij Latijns-Amerikaanse salsa’s. Tandem wordt bestuurd door Hendrik Wijnant op de geflipte gitaar en Elisabeth Fraeyman op de vingervlugge viool. Dans en spring, lach en swing, traan en zing! #BeTandem
Elanor
Websitehttp://www.elanormusic.be/
BeschrijvingDe folkgroep Elanor is ontstaan in het volksmuziekdorp Gooik, waar ook de wonderlijke bacteriën hangen, die zorgen voor de gisting van de Geuze. Accordeonist Bert Leemans (EmBRUN, Les Boîtes…) en doedelzakspeler Bart Praet, proefden geregeld het heerlijke brouwsel en haalden dan hun instrumenten boven. Bart schudde de ene melodie na de andere uit zijn instrumenten; Bert ving de melodieën gretig op en bewaarde ze stiekem tussen de lamellen van zijn accordeon. Later kwam draailierspeler Thomas Hoste (van o.a. Cecilia) erbij, en als trio werden ze gespot in obscure folkclubs als ’t Smiske in Asse en ’t Ey in Belsele. De kiem van Elanor was ontsproten! In Kuni Quintens (Purkwapa) vonden ze een geschikte DADGAD-gitarist , en na veel zoeken kwam bassist Jelle Van Cleemputte, (o.a. Les Bandits de Belleville) Elanor vervolledigen.
Elanor heeft op minder dan twee jaar tijd een sterke live-reputatie opgebouwd; dat bewijzen ze met een prima mini-cd zonder titel.